top of page
Are Hammen

Are Hammern jobber som kiropraktor ved Nova Helseklinikk i Sarpsborg (jobbet på Helsehuset Greaaker til desember 2019). Han jobber primært med undersøkelse og manuell behandling av akutte og langvarige muskel og leddsmerter, og har særlig interesse for ryggsmerter (korsryggsmerter, lumbago, isjias, prolaps, bekkenplager), svimmelhet, skulder/nakkesmerter (inkludert hodepine) og seneplager (senebetennelser).

Are har tidligere erfaring fra både private klinikker og det offentlige helsevesen. Utover to bachelor-grader og en master-grad, har han en lang rekke kursing i undersøkelse og behandling av muskel og skjelett-plager, inkludert diverse muskelbehandlingsteknikker og ultralyddiagnostikk.

PRIMÆRKONTAKT
Som primærkontakt i det norske helsevesen på plager fra muskler og ledd, kan kiropraktoren rekvirere MR og røntgen, henvise til utredning av spesialist på sykehuset, og sykmelde ved behov. Man trenger ikke henvisning for å bli undersøkt eller behandlet hos kiropraktor.
OMK_0248-13_edited.jpg
are.jfif
CURRICULUM VITAE

Arbeidserfaring:

Nova Helseklinikk, Kiropraktor.

K2-KLINIKKEN, Kiropraktor.

Helsehuset Greaaker, Kiropraktor.

Life Kiropraktikk, Kiropraktor.

Sarpsborg Kiropraktorklinikk, Kiropraktor.

Brændekilde-Bellinge Boldklub, Fysisk trener/Massør.

Syddansk Universitet, Instruktør på medisin-/legestudiet.

Sykehuset Østfold HF, Ergoterapeut/Miljøterapeut.

Råde Kommune, Ergoterapeut.

Fredrikstad Kommune, Ergoterapeut.

Utdannelse:

Syddansk Universitet, bachelor og master i klinisk biomekanikk (5 år + 1 år turnus, totalt 6 år).

Høgskolen i Sør-Trøndelag, bachelor i ergoterapi (3 år).

Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet, grunnfag psykologi (1 år).

Kurs:

"Ultralyddiagnostikk", kursrekke og eksamen Manuellterapeutenes Servicekontor. "Ultralydveiledet injeksjonskurs på kadaver", Manuellterapeutenes Servicekontor. "Kortison, myter og fakta", Interessegruppen for ultralyd i privat praksis. "Suspension training course - TRX qualified", TRX Norge. "IAM Tools Advanced course", IAM Tools. "Teoretisk og praktisk kurs i elektropterapi, skanlab, laser og trykkbølge", Skanlab. "Læring og nervesystemets plastisitet", Per Brodal. "Med kunnskap skal vondt fordrives", NKF. "Trygdefaglige emner for kiropraktorer og manuellterapeuter", Universitetet i Oslo. "Helsefremmende arbeid og ergoterapi", Høgskolen i Sør-Trøndelag.

bottom of page