top of page

Kom i form på 7 uker

Oppdatert: 1. apr. 2019

Har du lyst til å komme i bedre form, men vet ikke helt hvordan du skal starte?

Med denne oppskriften fra NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet) vil du merke tydelig fremgang med tre tilrettelagte treningsøkter per uke. Treningsøktene passer for og er gjennomførbare både for de som liker å trene og for de som ikke liker å trene.


Et 7 ukers program (som du kan tilpasse litt)

Programmet er delt inn i 7 uker, hvor man gradvis øker mengde og utfordring. Det er derimot ingenting i veien for å gjenta en uke, for eksempel uke 3, og heller bruke lenger tid på hele programmet hvis du synes at mengden øker for fort. Du vil likevel ha full utnyttelse av programmet.


Hvordan er programmet bygd opp?

En av utfordringene med trening er å få nok belastning kombinert med nok hvile. Dette fordi man under treningsøkten bryter kroppen ned, og ved restitusjonsfasen (hvile) bygger kroppen opp igjen. For mye trening kan gi skader, og for lite trening vil ikke gi ønsket resultat. Programmet fra NTNU er lagt opp på en sånn måte at det er lagt inn både passelig mengde trening og hviledager. Man starter for eksempel første uke med treningsøkter mandag, onsdag og fredag, med kombinasjon av kondisjon (gå/løpe) og noen få styrkeøvelser (armhevinger på knær eller vanlige, knebøy uten vekter og spensthopp).


Last ned programmet her

Du kan lese mer om treningsprogrammet fra NTNU, og laste det ned som PDF, på deres egne sider her.


Har du bruk for en personlig trener for å "pushe" deg litt?

Ønsker du tilrettelagt trening, kan du ta kontakt med våre eminente fysioterapeuter på Helsehuset Greaaker. Fysioterapeutene på Helsehuset Greaaker fungerer som personlige trenere på vårt treningssenter, og er en garanti for kvalitet i denne tjenesten. Les mer om personlig trener på Helsehuset Greaakers egne sider her.


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page